کد مطلب: 184085
جهانبين نيوز گزارش مي‌دهد/
سهل‌انگاري؛ تيشه‌اي که عامل انساني به ريشه مراتع مي‌زند
تاریخ انتشار : 1399/04/09 14:01:13
نمایش : 1167
در پي وقوع‌ چندين فقره حريق گسترده در برخي مراتع شهرستان بروجن، تاکنون 18 هکتار از اين ذخيره‌گاه‌هاي طبيعي و گياهي به دست عامل انساني نابود شده است.
به گزارش جهانبين نيوز؛ همه ساله در فصل تابستان با گرم شدن هوا و خشک بودن پوشش گياهي مراتع و جنگل‌ها، آمار آتش‌سوزي نيز افزايش يافته که عمده اين اتفاقات به‌دليل سهل‌انگاري عامل انساني در برافروختن آتش بوده است.

امسال نيز همانند سال گذشته به‌دليل بارش‌هاي مطلوب، رشد پوشش گياهي مراتع به‌ويژه گونه‌هاي علفي يک‌ساله با قابليت اشعال فراوان تراکم بيشتري پيدا کرده و به‌دنبال آن آتش‌سوزي مراتع نيز افزايش يافته است.

با دريافت گزارش از بخشداري‌هاي مرکزي و گندمان شهرستان بروجن، تاکنون بيش از 18 هکتار از مراتع و باغات اين دو بخش با وقوع 9 فقره حريق گسترده در آتش سوخته است.

عمده خسارت وارده شده در آتش‌سوزي‌هاي اخير مربوط به مراتع شهر نقنه و روستاهاي سرپير و مورچگان بوده که با حضور يگان‌هاي حفاظت منابع طبيعي و آتش‌نشانان و همکاري نيروهاي امدادي و مردمي اطفا شده است.

فرمانده آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري بروجن در گفت و گو با خبرنگار جهانبين نيوز؛ با بيان اينکه در 3 ماهه اول سال جاري آتش‌نشانان در 8 عمليات اطفا حريق مراتع حضور داشته‌اند، گفت: آتش رخ داده در مراتع از نوع جامدات قابل اشتعال (نوع A) بوده که بهترين خاموش‌کننده آب است.

اسماعيل يزداني بيان کرد: ناهمواري و صعب‌العبور بودن مناطق باعث دسترسي دشوار نيروهاي امدادي و تجهيزات اطفا حريق به کانون آتش شده که متأسفانه اين موضوع به گسترش حريق در موارد اخير دامن زده است. 

وي بي‌احتياطي عامل انساني را عمده دليل اين اتفاقات عنوان کرد و افزود: انتخاب محل مناسب، سنگ‌چين دور آتش و خاموش‌‎سازي پس از استفاده به کاهش موارد آتش‌سوزي کمک خواهد کرد.

رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بروجن نيز در گفت و گو با خبرنگار جهانبين نيوز؛ گفت: يکصد و پنجاه و چهار هزار هکتار مرتع در اين شهرستان وجود داشته که عمده پوشش گياهي اين مراتع گَوَن است.

اسماعيل پوينده با بيان اينکه افزايش بارندگي طي دو سال گذشته تراکم پوشش گياهي مرتع را به‌دنبال داشته است، افزود: لازم است بهره‌برداران در حفاظت از مراتع و جلوگيري از ايجاد حريق اهتمام بيشتري داشته باشند. 

وي مديريت چراي دام در مراتع، دقت در استفاده از آتش براي کنترل علف‌هاي هرز و پَس‌چَر و مشارکت جدي بهره‌برداران در اطفا حريق و جلوگيري از آتش‌زدن عمدي مراتع در زمان بروز اختلافات اجتماعي را از مهمترين راهکارهاي حفاظت از منابع ملي عنوان کرد.

شهرستان بروجن با داشتن دو هزار و 257 کيلومترمربع گستره جغرافيايي و 125 هزار نفر جمعيت در 62 کيلومتري مرکز استان چهارمحال و بختياري واقع است و شغل غالب ساکنان اين منطقه دامداري و کشاورزي است.


انتهاي پيام/1030ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg